Çanakkale Haber
HV
29 MART Cuma 15:45

Beşiktaş, Club Brugge deplasmanından 1 puanla döndü

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu ilk maçında Belçika ekibi Club Brugge'la berabere kaldı.

SPOR
Giriş Tarihi : 22-09-2023 08:26
Beşiktaş, Club Brugge deplasmanından 1 puanla döndü

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu ilk maçında Belçika ekibi Club Brugge ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı.

İlk Yarı

8. dakikada Club Brugge gole yaklaştı. Sabbe'nin sağdan ortasında Vanaken'in ceza sahası içinde yaptığı kafa vuruşunda, top direkten döndü.

11. dakikada Skov Olsen'in pasıyla sağdan ceza sahasına giren Sabbe'nin şutunda, kaleci Mert Günok topu uzaklaştırdı.

19. dakikada Skoras'ın ara pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına giren Thiago'nun yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısında iki takım da gol atmayı başaramadı ve soyunma odasına 0-0 eşitlikle gidildi.

İkinci Yarı

46. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Masuaku'nun soldan ceza sahasına ortasında Rashica'nın kafayla arkaya gönderdiği meşin yuvarlak savunmadan sekti ve Aboubakar'da kaldı. Bu futbolcunun kale sahası üzerinde düzeltip yaptığı vuruşta, kaleci Mignolet gole izin vermedi.

50. dakikada Club Brugge etkili geldi. Ceza sahası dışı sağ çaprazında meşin yuvarlağı alan Olsen bekletmeden arka direğe hareketlenen Vanaken'e ortaladı. Bu futbolcunun kale sahası üzerinde yaptığı kafa vuruşunda, kaleci Mert topu kontrol etti.

57. dakikada Club Brugge net bir fırsattan yararlanamadı. Vetlesen'in savunmanın arkasına gönderdiği pasa hareketlenen De Cuyper, sağ çaprazdan topu kale sahası içine gönderdi. Müsait pozisyondaki Thiago'nun yakın mesafeden kayarak vuruşunda, top üstten dışarı çıktı.

59. dakikada Mert Günok net bir pozisyonda gole izin vermedi. Skoras'ın pasında soldan ceza sahasına giren De Cuyper, penaltı noktası üzerinde boş durumdaki Olsen'e pasını aktardı. Bu futbolcunun sert şutunda, Mert topu kornere yollamayı başardı.

72. dakikada Mert Günok yine kalesini gole kapattı. Onyedika'nın pasında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Olsen'in Zaynutdinov'dan sıyrılıp yerden sert vuruşunda, Mert Günok topu kornere gönderdi.

77. dakikada Club Brugge öne geçti. Sağ kanatta topla buluşan Olsen, Gedson Fernandes'ten sıyrılıp ceza sahasına arka direğe ortaladı. Bu noktaya hareketlenen Vanaken'in gelişine vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 1-0.

83. dakikada Beşiktaş savunmasının uzaklaştıramadığı topu Nielsen, ceza sahası içi sağ çaprazındaki Vanaken'e aktardı. Bu futbolcunun uzak köşeye şutunda direkten dönen topu Zaynutdinov kornere attı.

88. dakikada Beşiktaş beraberliği yakaladı. Chamberlain'in ayak koyduğu top Aboubakar'da kaldı. Bu futbolcunun bekletmeden verdiği pasta kaleciyle karşı karşıya kalan Cenk Tosun, ceza sahası içi sol çaprazından yaptığı plase vuruşla topu filelere gönderdi: 1-1.

Mücadele 1-1'lik beraberlikle sonuçlandı.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde bir puanı son dakikalarda kurtardı

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'nun ilk haftasında konuk olduğu Belçika ekibi Club Brugge ile 1-1 berabere kaldı.

Jan Breydel Stadı'nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi Club Brugge etkili başladı. Belçika ekibi, kanatları etkili kullanmasına ve önemli pozisyonlara girmesine karşın golü bulamadı. Beşiktaş ise ilk 45 dakika boyunca hücumda varlık gösteremedi.

Club Brugge, ikinci yarıda da etkili oyununu sürdürdü ancak 77. dakikaya kadar kaleci Mert Günok'u geçmeyi başaramadı. Belçika temsilcisi, 77. dakikada Hans Vanaken'in kaydettiği golle öne geçti. Maçın 88. dakikasında Cenk Tosun sahneye çıktı ve skoru 1-1'e getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve karşılaşma 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

Cenk Tosun, Quaresma ve Bobo'yu yakaladı

Beşiktaşlı futbolcu Cenk Tosun, siyah-beyazlı formayla Avrupa kupalarında 12. golünü kaydetti.

Karşılaşmada Beşiktaş'a bir puanı getiren kritik golü atan milli oyuncu, böylece siyah-beyazlıların Avrupa kupalarındaki en golcü oyuncuları sıralamasında ikinci basamağı paylaşan Bobo ile Ricardo Quaresma'yı yakaladı.

Oktay Derelioğlu, 14 golle siyah-beyazla formayla Avrupa'da en fazla fileleri havalandıran oyuncu konumunda bulunuyor.

Cenk Tosun, ayrıca bu sezon ise ilk kez gol sevinci yaşadı.

Mert Günok'tan kritik kurtarışlar

Beşiktaş'ın milli kalecisi Mert Günok, Club Brugge maçında yaptığı kritik kurtarışlarla alınan bir puanda önemli rol oynadı.

Mert, Belçika ekibinin 50. dakikada Vanaken ve 59 ile 72. dakikada Skov Olsen ile girdiği pozisyonlarda kalesinde devleşerek gole izin vermedi.

Siyah-beyazlılarda 54. dakikada Masuaku ve 63. dakikada Bailly de altıpasın içinde yaptıkları kritik müdahalelerle golü önledi.

Club Brugge'den Beşiktaş'ın golüne itiraz

Club Brugge, Beşiktaş'ın beraberlik golünden önce faul olduğu gerekçesiyle maçın hakemi Aleksei Kulbakov'a itirazda bulundu.

Belçika temsilcisi, Cenk Tosun'un 88. dakikada kaydettiği golden önceki pozisyonda faul olduğunu iddia ederek hakem Kulbakov'un VAR incelemesi yapmasını talep etti.

VAR incelemesine ihtiyaç duymayan ve golü iptal etmeyen Aleksei Kulbakov'a Club Brugge'ün oyuncuları ve teknik heyeti büyük tepki gösterdi.

"Gergin ve zor bir maç oldu"

Beşiktaş teknik direktör Şenol Güneş, rakiplerinin üstün oynamasına rağmen bir puan alarak hedeflerine ulaştıklarını belirtti.

Güneş, Jan Breydel Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, iyi bir takıma karşı mücadele ettiklerini söyledi.

Şenol Güneş, şu ifadeleri kullandı:

"Hücum zenginliği daha fazla olan bu takıma karşı önde baskı yaparak durdurmaya çalıştık. Bizi sahamıza hapsetmeye ve kanatlardan gole gitmeye çalıştılar. İlk 15-20 dakika sahamızda çok kaldık. İlk yarının ortasından sonra oyuna ortak olduk. İkinci yarı başında aynı şeyi yapmaya çalıştılar. Grubumuzun en güçlü takımlarından biri. Yediğimiz golün ardından değişikliklerle beraberliği yakaladık. Gergin ve zor bir maç oldu. Oyun olarak üstün oynadılar ama berabere kalarak hedefimize ulaşmış olduk."

Karşılaşmada kritik kurtarışlara imza atan Mert Günok ve beraberlik golünü kaydeden Cenk Tosun ile ilgili olarak Güneş, "Mert bazı pozisyonlarda ortaya çıktı ve başarılı oynadı. Cenk'in de uzun süre sonra buna ihtiyacı vardı. Süresi az olsa da çok katkı yaptı. İştahlıydı. Bütün oyuncular iyi niyetliydi." diye konuştu.

AdminAdmin

YORUMLAR