Çanakkale Haber
HV
29 MART Cuma 02:22

İhtiyaç sahibi ailelere destekler genişletiliyor

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti’nin aile hayatını ve sosyal yaşamı desteklemek, geliştirmek amacıyla hayata geçirdiği Türkiye Aile Destek Programı’na Koruyucu, Önleyici Sosyal Yardım Kalkanı bileşimi eklenerek sosyal yardımların genişletildiğini belirtti.

SİYASET
Giriş Tarihi : 11-01-2023 16:52   Güncelleme : 11-01-2023 16:52
İhtiyaç sahibi ailelere destekler genişletiliyor

AK Parti Bursa İl Başkanı Davur Gürkan, geleceğe güvenle bakan bireylerden oluşan, refah üreten, hayatın her alanında refahı adil bir şekilde paylaşan bir Türkiye hedefiyle sosyal yardım programlarının çeşitlendirildiğini söyledi.

Başkan Gürkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleri, Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın talimatları ve Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nün katılımı ile toplumun tümünü kapsayan katılımcı, bütünleştirici ve arz odaklı sosyal yardım anlayışıyla sosyal yardım anlayışının genişletildiğine vurgu yaptı.

Türkiye Aile Destek Program’ının kapsamı genişletilerek, programın 3. fazının hayata geçirilmesi için çalışmaların hızlandırıldığını belirten  Başkan Gürkan, “Çalışma ile yoksulluk sınırına yakın olan ve destek sağlanmadığı takdirde yoksulluk seviyesine düşecek olan hanelerde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin üçte biri ile üçte ikisi seviyelerinde kalan ailelerimiz de programa dahil ediliyor. Hayatın her alanındaki refahın her kesimden vatandaşımıza ulaşması için gerekli tüm çalışmalar aralıksız yürütülüyor. İhtiyaç duyulan her alanda devletimiz ve hükümetimiz ihtiyaç sahibi her bir vatandaşımıza şefkatli elini uzatmaya devam edecektir. Bu vesile ile her zaman hizmet anlayışının merkezine aziz milletimizi koyan Cumhurbaşkanımız, Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çalışmaya imza atan Bakanımız Sayın Derya Yanık’a ve tüm ilgili kurum yetkililerine teşekkür ediyorum″ diye konuştu.

AdminAdmin

YORUMLAR